Zápasenie: Voľnoštýliar Jaloviar piaty v kategórii do 97 kg

17.06.2015 Celý región

Baku 17. júna (TASR) - Slovenský zápasník vo voľnom štýle Jozef Jaloviar obsadil na európskych hrách v Baku piate miesto v hmotnostnej kategórii do 97 kg. Zverenec trénera Štefana Fernyáka nestačil v stredajšom súboji o bronz v Aréne Hejdara Alijeva na Ukrajinca Valerija Andrijceva.

Dvadsaťštyriročný Jaloviar začal svoje účinkovanie na žinenke v azerbajdžanskej metropole v osemfinále, v ktorom zdolal Švajčiara Philippa Huttera 8:3 na technické body. Vo štvrťfinále bol potom nad jeho sily Elizbar Odikadze, keďže však Gruzínec postúpil do finále, poslal slovenského borca do opráv. V repasáži si rodák zo Šamorína poradil s Mindaugasom Rumbutisom z Litvy 5:2 a prebojoval sa do duelu o bronz, kde sa stretol s Ukrajincom Valerijom Andrijcevom.

V ňom od začiatku ťahal za kratší koniec, Andrijcev slávil úspech taktikou vytláčania slovenského zápasníka mimo stredového kruhu. Po prvej perióde Jaloviar prehrával 0:2. V druhej skúšal zaútočiť, ale neúspešne, súper mal jasne navrch a dve sekundy pred koncom zápasu po zisku desiateho bodu rozhodcovia duel predčasne ukončili a Ukrajinec vyhral na prevahu.

EH 15 - zápasenie - voľný štýl - do 97 kg:
osemfinále: Jozef JALOVIAR (SR) - Philipp Hutter (Švajč.) 8:3 na technické body /3:1 na body/
štvrťfinále: JALOVIAR - Elizbar Odikadze (Gruz.) 2:6 na t.b. /1:3/
repasáž - 2. kolo: JALOVIAR - Mindaugas Rumbutis (Lit.) 2:5 na t.b. /1:3/
o bronz: JALOVIAR - Valerij Andrijcev (Ukr.) 0:10 na t.b. /0:4/
 

Vyberte región